Дермаролер vs Иглена мезотерапия

Дермаролер vs Иглена мезотерапия

25 април 2018

На пазара се предлагат както дермаролери, така и уреди за мезотерапия, които могат да предотвратят стареенето на кожата и да стимулират по-младо изглеждаща кожа.

 

 

Мезотерапията има известни странични ефекти като чувствителност, синини, сърбеж, подуване на кожата, увреждане на черния дроб, зачервяване и изгаряне на кожата. Понякога тези странични ефекти преминават бързо, но има и чести случаи, когато се появява болка и сърбеж и те траят повече от няколко дни. В повечето случаи синините и отоци постепенно намаляват в рамките на една седмица.

 

 

Друг фактор е цената. Традиционната иглена мезотерапия може да се извършва само от специалист при специални стерилни условия и струва твърде много, обикновено цената варира в зависимост от размера на третираната зона.

 

 

При терапия с дермаролер се използват игли с различна дължина от 0.2 мм до 3.0 мм, които се наричат микроигли и проникнат в горния слой на кожата, твърдата външна повърхност на епидермалния слой на кожата, тялото или скалпа. Ролерът стимулира притока на кръв към повърхността, прави масаж на кожата, почиства порите и стимулира възстановяването на колагена. Тъй като иглите са с микро размер, малко вероятно е да станат инфекции и други кожни усложнения, защото с ролерът третирането е лесно и следите са незабележими.

 

 

 

 

Дермаролерът всъщност не се нуждае от различни вещества, които да се инжектират директно във вътрешния слой на кожата в сравнение с мезотерапията. Вместо това процедурата стимулира естествения процес на оздравяване на организма и се подкрепя от прилагането на някои витаминни кремове, така че да се абсорбират лесно, благодарение на малките пори, създадени от микроиглената система.